Dost Siteler



ARABAYA PASTA VE CİLA YAPMA

ARABAYA PASTA VE CİLA NASIL YAPILIR;

Selam arkadaşlar pasta cila yapmaya başlamadan önce bilinmesi gereken temel bilgilerle işe başlayalım.

1. Pasta yapma işlemiyle cila yapma işlemi aynı şey değildir.İkiside farklı amaç için yapılır.

2. Pasta işlemi araç kaportası üzerindeki boyaya nüfus etmiş boyaya yapışmış yıkamayla çıkmayan duruma gelmiş kirlenmelerde kuş pisliği vesaire gibi durumlarda boya yüzeyindeki aşırı kir tabakasının oluşması durumlarında uygulanır.

3. Cila işlemi araç kaportasının sadece parlak görünmesi için değil aynı zamanda boya üzerinde ince bir tabaka oluşturduğu için dış etkenlerden korunması amacıyla uygulanır.İyi şekilde yapılmış ve kaliteli bir cila aracınızı paslanmaya karşı kuş pisliğine karşı güneşin yakıcı etkisine karşı asit yağmuruna karşı ciddi anlamda korur.

4. Araç üzerinde pasta işleminin yapılmasına gerek olmayan hallerde pasta işlemi uygulamayınız.Çünkü pasta işlemi her zaman gerekli olan bir işlem değilken senede en az bir defa  yapılması gereken cila işlemi aracınızın korunmasını sağlar yani düzenli yapılan cila işlemiyle, pasta işleminin yapılmasına gerek kalmamış olur.

5. Pasta işlemi ve cila işlemi yapmadan önce aracınızın yıkanması yani kaportanın toz pislikten yıkanarak arınması.Dikkat etmeniz gereken kaporta üzerinde ıslak yerin kalmaması gerekir

6. Kaportanın çok sıcak olmaması gerekir yaz aylarında özellikle güneş altında cila işlemi uygulamayınız.Pasta veya cilanın uygulanmadan çabuk şekilde kurumasına sebep olur hiçbir yararı olmaz.Açık alanda yapılacaksa gölge bir yerde uygulayınız.

7. Pasta işlemi uygulanııp arkasından cila yapılması gereken durumlarda pasta işlemi yapıldıktan sonra aracın tekrar yıkanıp pisliklerden arındırılıp kurulanması cila işleminin ondan sonra uygulanması gerekir.

8.Polisaj aletiniz yoksa elinizle oval hareketlerle pasta yada cila işlemini uygulayınız.Temiz yumuşak bir bezle yada pamukla oval hareketlerle biraz bastırarak işlemi gerçekleştiriniz.

9. İşlem uygylandıktan sonra kuruması için bekleyin.Örneğin ön kaput için 10 - 15 dakika kurumasını bekledikten sonra temiz pamuk parçasıyla oval hareketlerle cilanın yada pastanın fazlasını alınız.Aynı zamanda bu işlem kaportanın parlamasınıda sağlar.

10.Örnek vermek gerekirse önce aracın kaputuna işlem yapıldıktan sonra kuruma süresi beklenirken diğer parçaya örneğin kapısına işlem yapılır.Kapıya işlem yapılırken bu arada kaputtaki Cila kurumuş olur.Temiz pamuk parçasıyla kuruyan cila oval hareketlerle silinir ve parlatılır.Sırasıyla aracın tamamına önce uygulama sonra parlatma işlemi yapılır.

11. Uyarı pasta veya cila uygularken plastik aksamlara sürmeyiniz iz bırakabilir.Plastik olan yerleri kağıt bantla kapata bilirsiniz.

IŞIL IŞIL PARLAYAN VE KORUNAN ARACINIZLA KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLEĞİYLE...
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş Tweetle Google+ Digg

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar